• Home
  • Liefste schat van me

Liefste schat van me

Wat is een website opgedragen aan je liefste zonder een liefdesbrief. Deze schreef ik aan haar toen we bijna 22 jaar waren getrouwd.

Aan jou Suzy ... liefste schat van me,

Ik zit aan mijn bureau deze brief te schrijven en probeer me alvast voor te stellen hoe lief je er uitziet wanneer je deze brief leest, terwijl je je afvraagt "Waarom dit?".

Nou, simpel gezegd ... omdat vandaag (4 augustus 2011 dus ...) voor mij een dag is om bij stil te staan. Ik voel me een heel gelukkig man en ben ongelooflijk trots. Grof gezegd ... bijna 22 jaar getrouwd en nog steeds verliefd!

Met "verliefd" bedoel ik eigenlijk dat vlindergevoel, dat me iedere keer weer overkomt wanneer ik me realiseer dat juist jij mij vrouw bent. In een flits zie ik, voel ik en beleef ik je hele Suzy zijn. Heel egoïstisch misschien, maar daar kan ik niet meer zonder! De meest bijzondere vrouw van de wereld ... daar ben ik mee getrouwd. Tja ... ik zeg zoiets wel vaker ... en meer dan eens kijk je dan alsof je wilt zeggen ... "Hoe kan ie dat nou vinden?". Maar goed, dit is een brief, en je kan het verhaal van mijn liefde voor jou, nu lekker niet onderbreken.

Ik weet ... "woorden" zijn vaak alleen maar "woorden", maar als ik zeg dat ik oneindig van je hou, dan weet je dat ik dat meen. Maar wat is "oneindig"? In dit geval bedoel ik gewoonweg dat ik nooit iets anders voel! "Griezelig!" zeg jij dan weleens, of "Dat is niet goed hoor Ed!" Maar als ik zeg dat ik oneindig van je hou, voel ik dus die flits! Die flits verwoorden, dat kan haast niet, tenminste nooit zomaar even. 't Is zo'n film ... met de emotie van jou ... maar dan in een flits dus.

Ik zie jou, ... al vanaf die prachtige adembenemende eerste verschijning, als de mooiste vrouw van de wereld. Vol trots vang ik de "terloopse blikken van goedkeuring", hoor ik de "vriendelijke woorden" en "leuke complimentjes" richting jou en gun de vele mensen hun beleving. Ik besef dat dit al duizenden malen "echt is gebeurd"! Jij mijn schat, blijft desondanks altijd Suzy!

Ik zie jou, ... al vanaf de eerste woorden die ik van je hoorde, als een verstandige en wijze vrouw. Je inzicht in hoe je met anderen om moet gaan, je directheid en openheid, je sociaal zijn, je rechtvaardigheidsgevoel ... daar kan alleen maar een echte superintelligente oergeest achter zitten. Ik besef dat ik daar in de loop der tijd zelf enorm veel aan heb gehad. Nog steeds ... iedere keer weer dat fantastische "Suzy-zijn" ... Heerlijk!

Ik zie jou, ... al vanaf je "ja-woord", als het meest begeerlijke en kostbaarste bezit dat een mens maar kan hebben. Ik besef dat ik je nu ... vandaag dus ... precies op de kop af ... al achtduizend dagen, "Mijn vrouw!" mag noemen. !!! PATS !!! ... weer zo'n flits ... ik zweef ...

met een heerlijke knuffelkus ... ik hou oneindig van jou

Edmond